FLACARP na ZEMPLÍNSKOM KAPROVI a STAIRS2HELL

Tak a je to tu: Sedím v bivaku v modrom svite bivakového svetla Flacarp FL6-RGB pred poslednou nocou na tomto veľkom podujatí a v hlave si rekapitulujem spomienky z posledných dní..“

 

V poradí druhý náročný pretek Stairs2Hell je u konca. Až v teple domova si uvedomujem a vážim si o to viac bežné veci ako teplá voda, posteľ a kľud veľmi ma prekvapila aj sladká voda keďže som celý mesiac som bol na "magnéske" keďže zo skúsenosti viem, že horčík pri náročných udalostiach je k nezaplateniu .. ale schudol som 4 kg, paráda takže nepite tie sladené s*ačky a choďte na poriadne kaprárske preteky znaviť telo.. Ešte sa občas v noci budím na jedinečný zvuk signalizátorov Flacarp X7, ktorý mi môj mozok štandardne a rád fiktívne pripomína ešte niekoľko dní po pretekoch.

No nieje sa čomu diviť, v 3 týždňoch sme absolvovali dva týždňové extrémy a pri presunoch najazdili 1300km .. Siahli sme si na peklo. Peklo telesné aj psychické.. Ale práve to vystúpenie z komfortnej zóny, to je to čo nás každého posúva ďalej.. !!! Treba vždy makať nadoraz ak chcete byť najlepší v tom čo robíte! Ja si zo S2H odnášam nakoniec aj zranenia.. kedy mi nevydržal chrbát a preťažil som seriozne aj kolená a tak nemôžem sedieť, vstávať a spať... Tak vkuse chodím, keďže nie som na zbytočné analgetika.

Pretek Zemplínsky Kapor 2022 sme ukončili so cťou na celkovom 16. mieste a so skóre 211160g bodovanej ryby. Boli sme ocenení 3. miestom v sektore Medvedia hora a to je pre nás cenný skalp a pódium na takom veľkom podujatí. Práve tento pretek je extrémny vo vyvážke. Naše montáže ležali 1300m od brehu a niekoľkokrát sa nám pobyt na vode pri zábere predĺžil aj na 3 hodiny pri kotvičkovaní a zdolávaní ryby. Tieto vzdialenosti preveria vybavenie rybárov a dosah príposluchov signalizátorov. Viete, že práve sada Flacarp X7 + príposluch RX7 disponuje dosahom na 1km ? Tu my potrebujeme spolupracovať práve s týmto zariadením...

Bodovanú rybu sme zo Stairs2Hell tentokrát už nepriviezli na breh .. Nevadí! Hodnotíme to ako "Pálavskú kliadbu nováčikov" o ktorej dosť pretekárov hovorilo počas samotného preteku. Bolo pre nás motivujúce a frustrujúce zároveň sledovať susedný team #sportcarp ktorý z peg-u c.18 pretek #stairs2hell vyhral. Chalanom týmto veľmi GRATULUJEME a prejeme dlhé oslavy. My sme sa zocelili a možno aj poučili.. Myslím, že pretek nám dal veľa a zase sme dokázali že sme férový a spravodlivý team. Pre mňa je to tento rok druhý raz čo môj team ocenil organizátor preteku za FAIRPLAY prístup. A o to viac si ceníme že náš team #CARPSTYLE ocenil práve European Carp Fishing Association s.r.o. a stali sme sa majiteľom ocenenia FAIRPLAY Stairs2Hell 2022. Verím, že budúci ročník túto jedinečnú cenu odovzdáme spravodlivému teamu MY..

 

Už teraz sa tešíme na rok 2023 a pokiaľ nám šialená situácia vo svete dovolí sme na značkách na oboch týchto prestížnych pretekoch znova!

 

Za team #CARPSTYLE

 

Martin „Sanny“ Horák

Roman Bařina

Martin Křapa

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz