Martin Horák - Na Time4Dreams Carp cup sme BRONZOVÝ

Pod záštitou firmy Time4Dreams sa v termíne 9.-13.7.2023 pri Nitre na jazere Veľký Cetín konal prestížny polčasový pretek s názvom TIME4DREAMS Carp Cup, na ktorom nechýbal ani náš team NORESPECT.SK.

Tento pretek je nám dobre známy, keďže sa ako pretekári na ňom už objavili po štvrtý raz. Tušili sme čo nás čaká a aj to, že extrémne horúčavy sa tomuto miestu zase nevyhnú. Losovanie prvého polčasu nám nadelilo miesto č.34 čo je stred jazera. Miesto sme hodnotili ako obstojné a prvých 44hod sme tak začli na menšej časti jazera. Táto časť sa vyznačuje hlbšou vodou.

Plný očakávania, vyťahujeme a ladíme naše nové 4+1 signalizátori X7, párujeme ich s 3 odposluchmi nech sú v kontakte všetci 3ja členovia teamu takmer okamžite. Nahadzujeme prúty na prvú nočnú zmenu a zdolávame pár menších – nebodovaných. Na tomto podujatí sa hodnotia v konečnom súčte 3 najťažšie kapre s min váhou 13kg+. Prvé ráno konečne kontrujeme s kaprom 14,45kg a neskôr počas letnej búrky vyťahujeme zaujímavého a bojovného kapra s váhou 18,55kg. Pomalá večerná jazda.. my reagujeme na zvuk signalizátora a vo svetle novej čelovky Flacarp HL2000, ktoré sme zaradili do výbavy podoberáme konečne lysca so zaujímavou váhou 18,75kg, ktorý plní našu tabuľku a my začíname prepisovať.

Do konca prvého polčasu sa nám úspešný prepis nepodaril a tak sa pri orosenom pivku radíme a čakáme na vylosovaný peg druhého polčasu, ktoré s istotou absolvujeme na veľkom jazere. Kolega DAWE po príchode oznamuje, že losoval predposledný a že s miestom č.16 žiaľ musíme byť spokojný 😊. Takže zase raz stred jazera a opäť dlhé hodiny nakladania a vybaľovania vecí za nami. Po štarte polčasu okamžite nahadzujeme a monitorujeme aktivitu na hladine. Noc sme ostali bez záberu, čo nás mierne rozhodilo a o 7:00h rannej sa tak stretávame na brehu a konzultujeme situáciu. Onedlho sa u nás zastavuje organizátor na kus reči.. Pri jeho odchode nám z naštartovanej motorky praje šťastie a so slovami „Nebojte, to príde..“ odchádza. Hneď potom, čo sa stratí zvuk motorky v diaľke, kolega dostáva záber a my podoberáme peknú rybu. Váhu odhadujeme 17-18kg a s takými slovami tiež volám rozhodcu a organizátora späť k nám na toto dôležité váženie. Vyťahujeme rybu z vody a sak s ňou s kľudom vešiame na váhu. Po našom zhliadnutí padá zo srdca veľký kameň a tiež nečakané prekvapenie, že náš odhad nebol dosť presný a do tabuľky si tak pripisujeme neskutočných 22,60kg za túto maminu...

Vo štvrtok 13.7.2023 sme tak potichučky zlomili kliatbu ďalšej vody a dvojkolový 88hod pretek Time4Dreams Carp Cup na Veľkom Cetíne sme ukončili na 🥉mieste v súčte váh 59.925kg pri 3 najťažších bodovaných rybách čo je 19,97kg na rybu!..

Prvé 2 s váhami 18.55 a 18.775 sme ulovili v prvom polčase na lov mieste č.34 a tretiu extrémne cenenú 22.60kg v druhom polčase na lovnom miest č.16. Tento pretek naplnil naše očakávania a je treba poďakovať rozhodcom a organizácii tohto skvelého podujatia. Počas preteku sme dostali veľkú dávku vitamínu D, keďže sme oba polčasi absolvovali bez stromov a teda žiadaný tieň na lovnom mieste nebol dostupný. Ryba s nami spolupracovala, aj keď niekoľkými náročnými prestojmi.. Kŕmenie od #NORESPECT a elektronika od firmy #Flacarp nám veľmi zjednodušili už tak namáhavú prácu a týmto našim dlhoročným partnerom opäť pekne ďakujeme!

Firma #FLACARP pretek aj poporila a nové čelovky HL2000 už tak majú svojich nových majiteľov.

 


Autor: Martin „Sanny“ Horák

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz